5 до 12: Марш против сиромаштијата, концерт за достоинствен живот – 1 март во Скопје

На 01.03.2014, сабота, дојди со нас!
Во 5 до 12 се собираме пред Собрание на Република Македонија, па следува:
12.00 – 13.00 Марш против сиромаштија од Собрание, преку Влада, до Сквер Јадран
13.00 – 17.00 Концерт за достоинствен живот, на Сквер Јадран (Распеани Скопјани, Соња Исмаил, Бени и Нон Стоп)

На Твитер: #5до12 и #5do12

МАКЕДОНСКА ПЛАТФОРМА ПРОТИВ СИРОМАШТИЈА и 8-ми Септември / 8 Shtatori се залагаат за воведување на минимален достоинствен приход за секој граѓанин и промена на законската регулатива за социјална заштита. ‪#‎5до12‬

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *