Маршот против сиромаштија предизвика интерес и кај активистите во другите земји

Маршот против сиромаштија предизвика интерес и кај активистите во другите земји. 
Веста за него, освен на англиски, http://bit.ly/1hx0uGd, Глобал војсис ја пренесе и на други јазици. До сега се објавени на шпански (http://bit.ly/1hIQIB5)  на малагшки (http://bit.ly/1f1dgbR, јазикот на островот Мадагаскар, има 20 милиони говорители), Италјански (https://it.globalvoicesonline.org/2014/03/macedonia-decine-di-poliziotti-guardano-i-centinaia-in-marcia-contro-la-poverta/, јазикот бангла има 210 милиони говорители низ целиот свет http://bn.globalvoicesonline.org/2014/03/09/42148/ , и на свахили, јазикот на Западна Африка http://sw.globalvoicesonline.org/2014/03/polisi-wawatazama-raia-wakiandamana-nchini-macedonia/

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *